Festival ZeelandJazz is gered.

ZeelandJazz krijgt een doorstart. Het festival in Middelburg en Terneuzen zou dit jaar niet doorgaan wegens een opeenstapeling van problemen, maar Zeeland Theaters, de Zeeuwse Concertzaal en Muziekpodium Zeeland hebben de handen ineen geslagen.

In juni worden onder de naam Zeeuwse Jazzdagen, concerten gegeven in Terneuzen en Middelburg. Voor volgend jaar gaan de partijen een projectgroep opzetten die het nieuwe festival zal organiseren.

ZeelandJazz was in de problemen gekomen door onder meer ziekte binnen het bestuur. Zo werd pijnlijk duidelijk hoe kwetsbaar een organisatie is die zo sterk afhankelijk is van vrijwilligers. Gedeputeerde Ben de Reu (PvdA, cultuur) vond dat er iets moest gebeuren en zette alle partijen om de tafel. Die hebben samen besloten om in 2020 weer een sterk Zeeuws jazzfestival te organiseren.

Voor dit jaar is gewerkt aan een tussenoplossing in de vorm van een aantal concerten bij Porgy en Bess, jongerenpodium de PIT en verschillende cafés in Terneuzen op 8 en 9 juni. Ook zijn er straatorkesten. In Middelburg zijn er op 15 en 16 juni optredens in de Spot en is er een programma op en rond Plein 1940. Ook Stichting Jazzclub Zeeuws Vlaanderen, Stichting 99 Middelburg en de VOM Middelburg werken mee.

,,Ik ben hartstikke in mijn nopjes met dit resultaat”, reageert De Reu. ,,Ik ben alle partijen ontzettend dankbaar. ZeelandJazz bleek kwetsbaar, maar we komen hier sterker uit.”

« Terug